Spier Cap Classique Brut

9 hodnocení
 

Vintage Cap Classique ideální pro přípitek na velké i malé okamžiky. Tento sekt kvašený v lahvi je vyroben tradičním způsobem méthode champenoise, aby co nejlépe vyjádřil odrůdy hroznů, ročník a terroir.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
499 Kč    
Kód produktu 100
Značka Spier Wines
Webová stránka značky spier.co.za
Kategorie Bílá vína
 

SKLEPMISTR:

Heidi Dietstein

PŮVOD

Stellenbosch - Jižní Afrika

VINICE:

Devatenáctiletá réva se pěstuje na horských svazích Stellenbosche na kombinaci půd Escourt a Glen Rosa. Vinice se nachází pouhých 20 km od pobřeží, a proto je zde příjemný chladivý vítr od Atlantického oceánu, který podporuje pomalé zrání. Protože podmínky mohou být větrné a průměrná letní teplota je 28 °C, vinice se zavlažuje kapkovou závlahou. Při sklizni dává vinná réva v průměru 8 tun z hektaru. Roční úhrn srážek v oblasti činí 400-650 mm.

VÝROBA VÍNA:

Hrozny byly sklízeny ručně ze tří vybraných viničních bloků mezi 18° a 20°B pomocí 9kg beden. Poté byly ručně tříděny a šetrně lisovány v celých hroznech. Šťáva z 90 % kvasila v nerezových tancích a z 10 % ve starých 400litrových sudech z francouzského dubu. Sekundární kvašení probíhalo v lahvích. Po ukončení sekundárního kvašení se víno nechalo 23 měsíců zrát na kvasničných kalech.

ANALÝZA:

Alc:

12,45 % vol

TA:

8,4 g/L

RS:

6,6 g/L

pH:

3,3

 

VZHLED:

Živá slámová barva.

CHUŤ:

Made from 68% Chardonnay and 32% Pinot Noir grown in Stellenbosch, this Cap Classique is full of finesse and energy. There are apples and citrus on the nose woven by a balanced mouthfeel and good acidity on the palate.

SNOUBENÍ:

Vychutnejte si ho samostatně, jako slavnostní přípitek nebo k mořským plodům a letním salátům. Pijte nyní nebo do pěti let od sklizně.

 

Etické zemědělství, zdraví půdy a lidí, kteří na ní pracují. Umělecké úsilí a absolutní péče při výrobě našich vín. Na tom nám záleží.

Využitím více než 300letého vinařského dědictví se Spier proměnil v oceňovanou vinařskou farmu ve Stellenboschi. Vinařský tým se snaží vyrábět vína, která skutečně vyjadřují svůj terroir, s minimálními zásahy.