Spier Signature Méthode Cap Classique
Popis
SKLEPMISTR:
Heidei Dietstein
PŮVOD
Stellenbosch - Jižní Afrika
VINICE:
Vinné hrozny pocházejí z vinic o průměrném stáří 17 let. Vinice mají doplňkovou kapénkovou závlahu, průměrná sklizeň je 8 tun z hektaru. Teploty v zimě se pohybují mezi 10° až 17°C; v létě mezi 14° až 28°C. Množství srážek na vinicích vzdálených od oceánu kolem 20 km je obvykle 400 - 600 mm za rok.
VÝROBA VÍNA:
Hrozny ze tří vybraných viničních tratí byly sklizeny ručně mezi 18 ° a 19,5 ° B do 9kg beden. 90% šťávy bylo fermentováno v nerezových tancích a 10% ve starých 400 l francouzských dubových sudech. V láhvi proběhlo sekundární kvašení. Po ukončení sekundárního kvašení strávilo víno 16 až 23 měsíců na kalech.
ANALÝZA:
Alc: |
13 % vol |
TA: |
6.8 g/L |
RS: |
6.8 g/L |
pH: |
3.25 |
VZHLED:
Živá slámová barva.
CHUŤ:
Česká svěží chuť s tóny jablek, citrusů a sušenek. Vyvážená příjemná kyselinka s bohatým perletím a živou dochutí.
SNOUBENÍ:
Kompletní anglická nebo kontinentální snídaně. Užijte si víno sami nebo jako slavnostní welcome drink nebo přípitek. Pijte nyní nebo do pěti let od sklizně.
Etické zemědělství, zdraví půdy a lidí, kteří na ní pracují. Umělecké úsilí a absolutní péče při výrobě našich vín. Na tom nám záleží.
Využitím více než 300letého vinařského dědictví se Spier proměnil v oceňovanou vinařskou farmu ve Stellenboschi. Vinařský tým se snaží vyrábět vína, která skutečně vyjadřují svůj terroir, s minimálními zásahy.