The Work of Time

7 hodnocení
 
Novinka Efekt lupa
 

Springfield Estate The Work of Time je vytříbené červené cuvée ve stylu Bordeaux z oblasti Robertson v Jižní Africe, tvořené Merlotem, Cabernetem Sauvignon a Cabernetem Francem. Víno zaujme hlubokou rubínovou barvou, vůní černého rybízu, švestek, jemného koření a cedrového dřeva. V chuti je elegantní, s hladkými tříslovinami, tóny tmavého ovoce a dlouhým, harmonickým závěrem. Víno zraje minimálně 24 měsíců v dubových sudech a dalších 24 měsíců na lahvi před uvedením na trh.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
649 Kč    
Kód produktu 249
Značka Springfield Estate
Webová stránka značky springfieldestate.com
Kategorie Červená vína
 

Čas - ztracený prvek dnešního vinařství, může být tak cenný - a přitom je zdarma. Naším přáním bylo vyrobit směs Bordeaux, a tak jsme vysadili klasické odrůdy Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot a Petit Verdot. Tato réva byla vysazena na pečlivě vybraných stanovištích a trvalo 9 let, než dosáhla stupně zralosti, který jsme mohli bez obav použít pro první ročník (2001). Hrozny byly fermentovány s přírodními kvasinkami (věrny našemu dávnému zvyku) a ponechány 5 týdnů na slupkách. Následovaly pomalé 2 roky zrání v sudech a další 4 roky zrání v lahvích. Nakonec jsme uvolnili toto víno bohaté, klasické a komplexní z věku - révy a vína. Toto dlouhé čekání, ospravedlněné pouze naší vášní, přináší své ovoce. Jmenuje se "Work of Time".

VINICE

30let staré vinice, podloží skalnaté a křídové.

VÝROBA

Sklizeno z vinic v Robertsonu, macerace za studena v otevřených kvasných nádobách po dobu 10 dnů, 3týdenní alkoholové kvašení; 100 % samovolné malolatické kvašení v sudu, 24 měsíců zrání v sudech 

ANALÝZA

Alc%: 14.4%
pH: 3.43
TA: 6.58 g/L
RS: 2.23 g/L

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

 

Vinařství Springfield Estate se nachází v srdci hornatého údolí Robertson Valley v Západním Kapsku v Jihoafrické republice a je rodinnou vinařskou farmou, kterou vlastní potomci francouzských hugenotů v deváté generaci, kteří přišli do Jihoafrické republiky z Loiry v roce 1688 se svazky révy pod paží.

Farma patří rodině od roku 1898 a dnes se rodině Bruwerových daří díky kombinaci někdy riskantních vinařských technik, tradičních metod a moderních technologií, jakož i smyslu pro praktičnost a houževnatému odhodlání, které si rodina odnesla z celoživotního života na půdě, manuálně  vyrábět víno v souladu s jejím mottem: Made on Honour.