La Bri Chardonnay

Neohodnoceno
 
 

Ovocné a výrazné víno láká na tóny bílé hrušky a limetky, které vedou ke krémově vyvážené chuti, a to vše na pozadí svěží kyselinky se sladce kyselým závěrem.

Dostupnost Skladem (>5 ks)
549 Kč    
Kód produktu 478
Značka La Bri
Webová stránka značky labri.co.za
Kategorie Bílá vína
 

Ruční sběr v posledním únorovém týdnu.

Noční skladování hroznů v chladu zachovalo svěží ovocný charakter při lisování celých hroznů. Po usazení byla čirá šťáva z hrubých kalů přečerpána do vybraných nejlepších 300 a 600litrových francouzských dubových sudů (39 % nových). V sudech proběhla kombinace přirozeného kvašení a vybraného očkování. Po třech měsících kontaktu s kaly bylo víno svezeno a zrálo celkem 12 měsíců.

Alkohol 13,26 % obj.
RS 2,5 g/l
pH 3,4
Celková kyselina 5,4 g/l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

 

Základem renesance vinařství La Bri byla sklizeň 2008, která se poprvé zpracovával v novém moderním sklepě na statku.

Nový sklep má jedinečný kruhový design a může se pochlubit gravitačním procesem výroby vína. To umožňuje týmu soustředit se na výrobu omezeného množství elegantních vín špičkové kvality, která lidé chtějí pít a vychutnávat si je.

Za tímto účelem se hrozny a víno pokud možno přemísťují gravitačně, aby se minimalizovalo používání čerpadel. Pro ochranu a zachování čerstvosti ovoce se všechny hrozny sbírají ručně a přes noc se skladují v chladírně. Poté se červené hrozny roztřídí, nejprve na hrozny a poté na bobule, a následně se převezou do satelitní nádrže a překlopí do kvasných tanků. Pneumatický systém propichování umožňuje neustálý kontakt slupky s kvasící šťávou, což zase umožňuje maximální extrakci barvy. Automatická regulace teploty zabudovaná do nádrží zajišťuje ideální teplotu kvašení, zatímco individuálně naprogramované cykly lisování zajišťují optimální získání kvalitní šťávy.

Patnáct hektarů vinic v La Bri roste na různých typech půd od písčitohlinitých až po hluboké a bohaté aluviální půdy. Díky tomu se zde pěstuje celá škála odrůd od Cabernet sauvignon až po Viognier.

Mýtus, že v údolí Franschhoek nelze vypěstovat skvělé víno, rychle ztrácí na síle. Jsme přesvědčeni, že terroir v horní části údolí nabízí dostatečnou rozmanitost klimatu a půdy. V kombinaci s pečlivým obhospodařováním vinic a řemeslným vinařstvím lze z tohoto aspektu získat vynikající vína. Vína z údolí Franschhoek mohou směle konkurovat nejlepším vínům, která Jižní Afrika nabízí.