Meerlust Cabernet Sauvignon
Popis
Archivace
Ačkoli je již nyní příjemný, Cabernet Sauvignon 2016 bude nejlepší od 4 do 15 let od lahvování.
Složení
100% Cabernet Sauvignon
Párování s jídlem
Pečené maso a zvěřina. Ideální teplota podávání je 18 ° C - 20 ° C.
Vinice
Meerlust Cabernet Sauvignon 2017 byl vinifikován z vybraných hroznů ze dvou zralých vinic. Vinná réva je hustě osázena na dobře odvodněné, štěrkovité, málo výživné půdě, která má přibližně 15% hlíny, aby byla zajištěna dostupnost vody ke kořenům vinné révy během vegetačního období.
Sklizeň
Hrozny byly sbírány ručně.
Sklep
Ručně sklizené hrozny byly vinifikovány tradičním způsobem s částečně naočkovanou fermentací a pravidelným mícháním. Bylo použito pouze víno ze samotoku, zrálo 16 měsíců v dubových sudech z francouzského dubu Nevers. 60% sudů bylo nových a 40% rok použitých.