La Bri Syrah

4 hodnocení
 
 

Sklizeň 2017. Živé víno s bohatou purpurovou barvou láká výbušnou směsí fialek, máty a tymiánu. Šťavnatá a jasná chuť nabízející plnou paletu odstínů moruše, máty a hořké čokolády. Bohaté elegantní, integrované třísloviny a pevná svěží kyselost při dochuti.

Dostupnost Objednáno
549 Kč
Kód produktu 92
Značka La Bri
Webová stránka značky labri.co.za
Kategorie Červená vína
Položka byla vyprodána...
 

Sklizeň

Hrozny Shiraz a  Viognier byly sklizeny společně v prvním březnovém týdnu. 

Sklep

Obě odrůdy byly pomlety a fermentovány společně. Malolaktická fermentace probíhala v otevřených dřevěných barelech. Vína zrála po dobu 24 měsíců ve 225 litrových sudech, z nichž 12% bylo nových (98% fracouzský dub, 2% americký dub) 

Složení

98% Shiraz, 2% Viognier.

 

Základem renesance vinařství La Bri byla sklizeň 2008, která se poprvé zpracovával v novém moderním sklepě na statku.

Nový sklep má jedinečný kruhový design a může se pochlubit gravitačním procesem výroby vína. To umožňuje týmu soustředit se na výrobu omezeného množství elegantních vín špičkové kvality, která lidé chtějí pít a vychutnávat si je.

Za tímto účelem se hrozny a víno pokud možno přemísťují gravitačně, aby se minimalizovalo používání čerpadel. Pro ochranu a zachování čerstvosti ovoce se všechny hrozny sbírají ručně a přes noc se skladují v chladírně. Poté se červené hrozny roztřídí, nejprve na hrozny a poté na bobule, a následně se převezou do satelitní nádrže a překlopí do kvasných tanků. Pneumatický systém propichování umožňuje neustálý kontakt slupky s kvasící šťávou, což zase umožňuje maximální extrakci barvy. Automatická regulace teploty zabudovaná do nádrží zajišťuje ideální teplotu kvašení, zatímco individuálně naprogramované cykly lisování zajišťují optimální získání kvalitní šťávy.

Patnáct hektarů vinic v La Bri roste na různých typech půd od písčitohlinitých až po hluboké a bohaté aluviální půdy. Díky tomu se zde pěstuje celá škála odrůd od Cabernet sauvignon až po Viognier.

Mýtus, že v údolí Franschhoek nelze vypěstovat skvělé víno, rychle ztrácí na síle. Jsme přesvědčeni, že terroir v horní části údolí nabízí dostatečnou rozmanitost klimatu a půdy. V kombinaci s pečlivým obhospodařováním vinic a řemeslným vinařstvím lze z tohoto aspektu získat vynikající vína. Vína z údolí Franschhoek mohou směle konkurovat nejlepším vínům, která Jižní Afrika nabízí.